Over ons

De EMGroup is ontstaan uit een fusie tussen Energie en Milieutechniek B.V. en andere geïnteresseerde partijen en is oorspronkelijk in 1985 opgericht.

Het belangrijkste werkveld is de ontwikkeling en fabricage van thermische proces apparatuur voor onze klanten en partners. Voorts worden de interessante mogelijkheden en toepassingen van Pulserende verbranding in de industrie onderzocht en toegepast. In deze marktsector, Pulserende verbranding, zijn wij marktleider, met veel spin-off’s in de conventionele verbrandingstechniek.

Wij doen onze uiterste best om naar onze bronnen te luisteren, naar onze klanten, naar U. Het gaat erom dat de productiviteit en concurrentiekracht van uw bedrijf toeneemt.
Door op de kennis te vertrouwen die wij in bezit hebben en door onze organisatie in te schakelen, kunt u verzekerd zijn van een geslaagde projectafloop.

Een verdere basis van ons bedrijf vormt onze diepgaande kennis van het ontwerp en de bouw van Combustors. Combustors worden veel gebruikt in onze verbrandingsovens en in verschillende branders voor vaste of vloeibare c.q. gasvormige brandstoffen. RTO’s (Recuperatieve thermische oxidatie van proceslucht.) ook bekend als naverbranders vormen echter het grootste inzetgebied. Een Combustor heeft het voordeel van een geïntegreerd warmte terugwinningsysteem en is verder zeer robuust en fool proof.

Door ons onderzoekswerk dragen wij, als lid van de stichting Impuls, in belangrijke mate bij aan de kennis van Pulserende verbranding en verbrandingstechniek in het algemeen. Wij prijzen ons gelukkig zovele mondiale en vaak ook prettige samenwerkingsverbanden op dit gebied te zijn aangegaan.

EMGroup heeft haar zetel in Nederland en als fabrikant en leverancier van energie en milieuapparatuur, leveren en installeren wij over de gehele wereld.